26 . 27 . 28 . 29 / 10 / 2005

Mechelen / Hoek HuideVetterstraat - MuntstraatZoals we van het niet op één noemer noch kunstenaar vast te pinnen bolwerK mochten verwachten, speelt PolyPoly – hun nieuwe geesteskind – met uiteenlopende elementen.
Bij een brainstormfietstocht in Mechelen, een jaar geleden, was hun enige ijkpunt de Bruul, dat ze kenden uit monopolyspelletjes uit hun kinderjaren. Wikipedia leerde dat Monopoly bedacht is door … een vrouw. Elisabeth Magie (what’s in a name) ontwikkelde in 1904 het Landlord’s game, een spel dat eerder wou sensibiliseren dan van ons allen vastgoedspeculators te maken. In de stadskanker, die de ‘Nieuwe’ Stadsfeestzaal geworden is, kaart Polypoly onder andere het gegeven project- en stadsontwikkeling aan. Dat klinkt stijf en ernstig, terwijl speelsheid troef wordt: is Femcity de naam van een computerspel voor meisjes – dat weliswaar nooit gecommercialiseerd is – dan is Polypoly een spel met een knipoog, voor spelers van 0 tot 150. En nu: terug naar start.
 

Programma

Woensdag 26.10-> 17.30
officiële opening BestOke' VASTGOED&IMMO

Donderdag 27.10 -> 13.00 tot 20.00
BestOke' VASTGOED&IMMO
doorlopend
geopend

Vrijdag 28.10 -> 13.00 tot 20.00
BestOke' VASTGOED&IMMO
doorlopend
geopend
+ FILM
THE COCKETTES

Zaterdag 29.10 -> 13.00 tot 20.00
Spelletjes namiddag !!!
+
G4 spel: Wie wordt burgemeester?


Bestoke' Vastgoed & Immo

sfumato . handyman . sophie.txt truthsandlies . marteking . claire populaire + mini + tony . jos consultant

Het temporele immokantoor speculeert en hypotikeert de
huidige stand van zaken in het Mechelse Europarking dossier. Een speelse programmatie vult momentaan de leegstand in.

 Speel mee op zaterdag 29 oktober tijdens de spelletjesnamiddag van Polypoly.

De spel-o-theek van Polypoly is uitgerust met homonopolis, gayopoly, ghettopoly, maar ook uw eigen spelletjesverzameling kan deze namiddag de concurrentie aangaan met de vastgoedspeculators van Monopoly.
Ontdek de diepere projectontwikkelaar in jezelf of word zelfs voor 1 dag burgemeester van PolyPoly tijdens het spel G4 voor 12 spelers.


Voor spelers van 0 tot 150

zaterdag 29 oktober van 14 tot 18u (G4 start om 15u)

inschrijven gewenst: mail naar info@ooooo.be


members only /screeningDocumentaire over gender-bending : we volgen een performance groep van San Francisco die populair werd in de jaren '70


Recreatie | Re-ceatie

sam de vocht + frederik de smet

2003. In het kader van een architectuuropdracht, bedachten Gentse Sint-Lucas studenten op de plek van de huidige Europa®king het project Recreatie | Re-ceatie.
Ze ontworpen een plein dat zuurstof geeft aan de omliggende woningen; een generator voor de historische binnenstad van Mechelen. Geen woningen maar ruime sport- en vrije tijdsgelegenheden afgetopt met een vleugje cultuur. De half transparante infrastructuur voorziet ook een restaurant, gespecialiseede handelzaken en parkeergelegenheid.
Een waardig alternatief?


poster

stefanie seibold
Vrouwelijk Weefsel

ellen de vocht + filip daniëls

Onder het motto "Ons kent ons" volgen we draad van Ariadne, doorheen de stedelijke doolhof; van vrouw naar vrouw. Allen zijn ze actief en geëngageerd en leiden ze ons naar hun rustgevende plekjes in de stad.


CROX

stefaan d'heedene

De basis van dit project is een fictief verhaal.
Een onderontwikkeld land, "De pre-democatische Republiek", een archipel van meer dan 300 eilanden in de Golf van Guinea, wordt in Europa te koop aangeboden. Doel :
de schulden aan het IMF afbetalen en democratiseren.

 


in samenwerking met :

femcity / cultureel centrum mechelen / stad in vrouwenhanden